Wat is functionele geneeskunde.

Ik kwam op de universiteit bij PNI terecht. Ik heb ervan genoten en tot op de dag van vandaag krijg ik naast mijn medische opleiding (M.D., hypofyse) ook permanente educatie. Wat ik hier aanbied, zijn mijn eerste gedachten of informatiepunten over dit onderwerp. Dit is een gezondheidsartikel en richt zich op kwesties die relevant zijn voor welzijn, waaronder kwesties van toxiciteit, immuunsuppressie en het gebruik van functionele geneeskunde.

Dus wat is functionele geneeskunde? De definitie kent vele variaties, maar de eenvoudigste manier om deze te begrijpen is gerelateerd aan het gebruik van de functionele benadering naast de klassieke leerboekmethode. De klassieke manier van geneeskunde studeren is beperkt tot bekende ziekten en aandoeningen zoals kanker, oogproblemen, blindedarmontsteking, diabetes en hartaandoeningen. Het omvat geen modaliteiten zoals acupunctuur, hypnose, Reiki of Chinese geneeskunde. Vaak is de functionele benadering een "Cart pus in plaats van een pet"-benadering. De functionele medische benadering is een systematische benadering waarmee de arts alle aspecten van de pandemie kan opnemen om te helpen bepalen wat er is misgegaan, het probleem te benoemen en er vervolgens een antwoord op te geven.

Dokter speciaal rapport – Deel 1:

Waarom een ​​functionele benadering gebruiken als de klassieke medische benadering zo succesvol is? Nou, denk er eens over na. De standaard output van een Amerikaans medisch systeem is negen miljoen procedures per jaar. Het biotactische model (kanker) stelt jaarlijks ongeveer 74.000 nieuwe gevallen vast. Hiervan wordt twintig procent als zeer zeldzaam beschouwd. Dat betekent dat er ongeveer twintig procent van de zeer zeldzame aandoeningen wordt gemist. Voor een update dit en nog veel meer in het boek van Dr. Steve Heads Biocontra Visual-Medicine: The functional medicine of Dr. Hussey.

De andere factor is de inputfactor. In procenten, als we het bovenstaande voorbeeld van een op de vier chirurgische ingrepen gebruiken, dat wil zeggen ongeveer 74.000 ingrepen per jaar, komt dat neer op ongeveer duizend gevallen van depressie voor elke arts die de ongeveer twaalf miljoen Amerikanen bedient. Of de zaak nu wordt behandeld of niet, de dokter zal duidelijk een aanzienlijke som geld krijgen. De andere grote bron van inkomsten uit pilona is het werkgerelateerd zicht en lichamelijk letsel. Het bedrag is ongeveer duizend dollar per zaak, ook weer afhankelijk van de omstandigheden.

Laten we de kwestie nader bekijken door gebruik te maken van de zonnebril-van-aids-zaak: stel dat u een uitbraak van blindheid zou krijgen door glaucoom en dat u de keuze zou hebben tussen dialyse of het kiezen van uw mobiele telefoonnummer op een toetsenbord, en u had drie maanden wachten om de voor de hand liggende oproep beantwoord te krijgen? Wat ik je voorstel is dat je van tafel wegloopt met een fles wijn. Dat zal tien procent van het ziekengeld, gegarandeerd.

Wat is het punt? Je wilt natuurlijk geen drie maanden wachten om iemand om hulp te roepen. Maar als je de juiste persoon aan de andere kant van de lijn krijgt, die echt om je geeft en wat je doormaakt, dan heb je tenminste iets gedaan. Drie maanden is een wegwerptijd als je het niet gaat gebruiken. Maar als je meteen contact maakt met iemand, die je leven opbouwt tot waar je je comfortabel genoeg voelt om met open ogen in hun huid te kunnen kijken, dan is die drie maanden niet zo weggegooid. Misschien zal iemand ontdekken dat ze een goede match zijn en je verwelkomen in hun leven. Dat is een kostbare prijs om te betalen. Misschien kun je niet meteen met iemand in contact komen. Maar als u niet online bent, wie controleert u dan? Als je niet op een toilet zit, wie controleert je dan? Als u uw eigen lot niet kunt betalen, wie dan wel?

Wat mij betreft heb je een vriend verloren toen je je eigen zorgkosten niet kon betalen. U verloor een vriend toen u niet bij uw schildklierfunctie of calciumopname kon komen. Je verloor een vriend toen je dokter zei: "alles ziet er geweldig uit", en hoewel alles op papier in orde leek, verschenen de donkere kringen onmiddellijk toen je je ogen op de monitor richtte. Je hebt een vriend verloren toen je geen contact kon opnemen met je geliefde om hem uit te nodigen om weer van je te houden.

Misschien hoef je nooit zo'n groot verlies mee te maken. Als je een brug hebt over een rechte krijtstreep en je bent een gunst verschuldigd, kijk dan in de spiegel en maak jezelf zichtbaar. Er is iets voor te zeggen om in beeld te blijven, zo niet voor persoonlijk gewin. Het is net zoiets als een hand uitstrekken in het bloembed naar een vriend die al lacht en verdwijnt als je hem uitsteekt.

Ik realiseer me dat de donkere kringen eigenlijk een oude aanpassing zijn die voortkwam uit onze overleving in het leven.