Hoe herken je burnout?

Burn out Venlo

De toestand van lichamelijke uitputting die het gevolg is van extreme inspanning van geestelijke of lichamelijke aard, veroorzaakt een toestand van lichamelijke uitputting of stress. De aanwezigheid van deze symptomen zou je ertoe moeten aanzetten om uit te rusten en de stress tot een beheersbaar niveau terug te brengen.

Symptomen van Burnout

Werk, relaties, financiële problemen, onrealistische doelen of onrealistische deadlines voor het bereiken van doelen leveren stress op, wat kan leiden tot Burnout. Als je vaak slaap verliest, moeite hebt met het aangaan van goede relaties of moeite hebt jezelf te motiveren om opgedragen taken uit te voeren, kun je last hebben van burnout.

Waarschuwingssignalen van Burnout

Opname in een verpleeghuis voor burnout zijn onder andere:

Onzekerheid over verdere activiteiten.

Frequente periodes van waakzaamheid en slaapstoornissen.

Verlies van onafhankelijkheid.

suïcidale gedachten.

ontkenning van duidelijke problemen

talrijke onverklaarbare lichamelijke kwalen, zoals blaasontstekingen, hoge bloeddruk, diarree, huiduitslag, enz.

frequente perioden van vergeetachtigheid, storend of ontwrichtend gedrag, en verlies van verworven en/of nieuwe vaardigheden.

egressie, rationalisatie, en compulsies.

anorexia en/of boulimia.

zelfverwonding, drugs- en alcoholmisbruik, alcoholvergiftiging en alcoholdood.

Besteed aandacht aan de waarschuwingssignalen van Burnout. Neem dan de nodige maatregelen.

Hoe burnout te herkennen

1. Is er moeite met het omschakelen van activiteiten.

2. Is het onvermogen om zich te concentreren en is het niet in staat om taken af te maken.

3. Is er gebrek aan initiatief.

4. Is er gebrek aan duidelijke doelen.

5. Is er gebrek aan sociale vaardigheden.

6. Vermijdt de persoon dingen te doen die anderen graag doen.

7. Is het gedrag onvoorspelbaar.

Wat te doen bij burn-out

Deze stoornis kan zowel besmettelijk als besmettelijk zijn.Het is belangrijk dat je weet hoe je het kunt herkennen, zodat je het effectief kunt behandelen. Er zijn verschillende manieren om deze stoornis te behandelen. Het kennen van de tekenen en het aanpakken van de oorzaken zijn goede manieren om ermee om te gaan. Als je in staat bent de tekenen te herkennen, zal je waarschijnlijk eerst de persoon identificeren. Als u de persoon niet kunt identificeren, kan het nodig zijn hem of haar uit te leggen waarom u bezorgd bent. Meestal zal dit helpen om te beseffen wat er aan de hand is en dat u niet weggaat.

Toezicht op de patiënt

De verpleegkundigen moeten de patiënt controleren op tekenen van burnout. Om te helpen bij de beoordeling kan de verpleegkundige de patiënt vragen stellen of een aantal taken uitvoeren om te testen op burnout. Als de verpleegkundige denkt dat de patiënt aan burnout lijdt, moet hij of zij de arts hiervan op de hoogte stellen, zodat de arts de patiënt kan helpen. Als de patiënt niet onthult of hij of zij lijkt niet te letten op wat je zegt, moet de verpleegkundige de patiënt vragen te beschrijven wat er om hem of haar heen gebeurt en hem of haar vragen zichzelf te herhalen. Dit zal de verpleegkundige helpen om de patiënt te beoordelen en het gebied van burnout te lokaliseren.

Dieet

Herstel van deze stoornis kan ernstig in gevaar komen als de voeding van de patiënt gebrekkig is. Daarom zal de verpleegkundige een vetarm dieet voorschrijven aan de patiënt. Dit zal een vermindering van vet in de vorm van melk of empathiesoep omvatten. soep bevat simethicone, dat het lichaam helpt bij het verteren van voedsel. De arts kan ook vitamine B6 of thiamine voorschrijven om het tekort te bestrijden.

Lichttherapie

Om de patiënt te verlossen van de gevolgen van een burn-out, gebruiken veel artsen en voedingsdeskundigen lichttherapie. Als de burnout eenmaal onder controle is, kan de verpleegkundige het gebruik van lichttherapie verminderen om de patiënt bij zijn dagelijkse activiteiten te betrekken. Lichttherapie kan het gebruik van infrarode stralen tot ultraviolette stralen omvatten en kan ook visitipers omvatten. De meest voorkomende vorm van visitipers is de vredesbes.

Wat kan als supplement worden genomen?

Aangezien make-up via de huid wordt opgenomen, kunnen ook deze als supplement worden gebruikt. De producten bevatten vitamine A, C, E en die met demulcanen. Alvorens het supplement te gebruiken, moet de patiënt zijn voeding laten controleren en eventuele vitaminetekorten vermijden.

Holistische geneeswijzen – wat zijn dat?

Er zijn talrijke natuurlijke behandelingen voor deze aandoening. Veel mensen kiezen voor holistische geneeswijzen en degenen die Ayurveda, homeopathie, kruidkunde en orthopathie integreren in hun behandelingen. Holistische geneeswijzen zijn die welke geen bekende geneesmiddeltherapie hebben en die welke ook belangrijke andere voordelen kunnen bezitten. Als u overweegt een holistische remedie aan uw behandeling toe te voegen, kunt u het beste uw arts raadplegen.